winterschilder
Winterschilder kosten

Winterschilder

Maak ook dit jaar weer  gebruik van de winterschilder actie (van november 2021 t/m maart 2022), heeft u binnen schilderwerk (zoals plafonds of stukadoorswerk) en laat u dit uitvoeren in de wintermaanden dan kunt u flink kosten besparen. Tijdens onze winteractie krijg je 10% korting op de volledige offerte.

Inhoudsopgave van onze pagina

Wat is een winterschilder?

  • Hoeveel kost een winterschilder?
  • Een winterschilder voor binnenschilderwerk
  • Voordelen van de winterschilder
  • Onderhoudscontract schilder

Wat is een winterschilder?

De winterschilder is een periode in het jaar waarin de weersomstandigheden voor het buitenwerk niet comfortabel zijn en meestal gaat het samen met natte periodes. Hierdoor zijn schilders genoodzaakt binnenwerk te gaan uitvoeren, waarbij de weersomstandigheden niet van belang zijn.

Door in deze periode korting te geven op het uurloon of de offerte, is het voor u aantrekkelijk om het binnenwerk voor deze maanden november tot en met  maart te bewaren. De kwaliteit van de schilder is van hetzelfde niveau alleen voor u voordeliger.

Hoeveel kost een winterschilder?

Als u tijdens de wintermaanden uw huis wilt laten schilderen aan de binnenzijde dan kunt u profiteren van de werkzaamheden van onze winterschilders. 

Bent u niet nieuwsgierig wat de kosten zullen zijn voor het inhuren van een schilder? Lees dan de tabel hieronder zodat u van te voren op de hoogte bent van de gemiddelde prijzen die berekend kunnen worden voor het schilderen van uw woning in de winter.

Winter schilderwerk / Binnenschilderwerk Prijs incl materiaal
Sauswerk per m² € 9 – € 14
Spuitwerk per m¹ € 8 –   € 15
Spuitwerk per m² € 20 –   € 35
Per uur ( uurloon ) € 50  – € 55

Zowel de prijs per m2 en het uurtarief van een schilder is lager dan tijdens de zomerperiode.. Als er grote oppervlaktes geschilderd worden dan gaat dit uiteraard sneller dan het schilderen van deuren en kozijnen. Bij kleiner werk zal er een uurtarief worden gehanteerd.

Schilderen van: Gemiddelde prijs: Werkzaamheden:
Kozijnen verven € 100 tot € 160 Schuren en 2 x schilderen
Trap schilderen € 200 – € 750 Schuren en 2 x lakken
Woonkamer schilderen € 700 –   € 1.500 Sauswerk ,kozijnen ,deuren schilderen
Deuren schilderen € 150 – € 1.700 Van 1 deur tot 30 deuren
Muren sauzen Vanaf € 8 per m2 Sauzen van muren en plafonds

Onze schilders staan van november tot en met maart voor u klaar en voeren uw opdracht met veel expertise uit. Net als het buitenschilderwerk laten we hier ons vakmanschap zien. Voor advies kunt u te allen tijde overleggen met de schilder.

Een winterschilder voor binnenschilderwerk

Bij binnenschilderwerk zijn de weersomstandigheden niet van belang. De winterschilder kan zonder enkel probleem het binnenwerk uitvoeren. U profiteert ten alle tijden van de winterkorting waardoor u een bedrag bespaart op uw budget.

Tegenwoordig zijn schilders verplicht binnenshuis met een watergedragen verf te werken. Deze verf op waterbasis is bijna een geurloze verf maar toch adviseren wij u uw woning tijdens het schilderen te voorzien van frisse lucht.
Tevens zijn wij gespecialiseerd in het gebruik van natuurverf van topkwaliteit.

  • Wilt u graag meer weten over natuurverven? Neemt u dan eens een kijkje op de website van onze partner farvocolor.com.
  • Wilt u vrijblijvend informatie of een offerte? Vul dan het offerteformulier in. Binnen maximaal 3 werkdagen heeft u antwoord. 
Winterschilder

Voordelen van de winterschilder

Waarom zou iemand een schilder in de winterperioden inhuren?

Wyger Smits zet voor u de de volgende voordelen op een rijtje:

  • Een winterschilder kan vaak meteen aan de slag: Omdat een schilder in de wintermaanden minder werk heeft dan in de zomer is hij vaak direct beschikbaar. In overleg met u zijn er diverse mogelijkheden qua planning. U hoeft niet te wachten voor een perfect geschilderde woning.
  • Ontvang korting: Als u uw woning laat schilderen dan wilt u uiteraard ook kwaliteit en een juiste prijs. Een winterschilder kan dit mogelijk maken voor u. 
  • Woning klaar voor de zomer: Wie heeft er nou zin om in de zomer zijn of haar huis te laten schilderen? Geniet lekker in de zomer van uw huis en tuin en zorg ervoor dat de winterschilder alles al heeft gedaan!

Onderhoudscontract van Wyger Smits schilderwerken

Als het binnenschilderwerk van uw woning kwalitatief goed is, geeft dit ook voordelen voor de kwaliteit van de buitenzijde. U kunt dan overwegen om voor de buitenkant een afspraak te maken dat wij jaarlijks langskomen voor een controlebeurt van het schilderwerk. Met zo’n meerjarenafspraak zult u jaarlijks aanzienlijk besparen op de kosten voor onderhoud aan uw schilderwerk.

Offerteformulier Winterschilder – Wyger Smits