Over ons

Schilderwerken Smits

Een eeuwenoud familiebedrijf

Schilderwerken Smits is een eeuwenoud familiebedrijf. De stamboom gaat terug tot ver in de 18e eeuw. Jochum Rinses Smits wordt omstreeks 1820 in de boeken vermeld als “verver te Hantum”. In 1858 vestigde de zoon Rinse Jochums Smits zich in Akkerwoude als verver en glazenmaker. De familie Smits verhuisde in 1873 naar het buurdorp Murmerwoude.

De derde generatie, nl. Wyger J. Smits werd toen de schilder van Murmerwoude. De verf werd zelf gemaakt in de werkplaats, grondstoffen waren lijnolie, loodwit en zinkwit. Van oudsher was het zelf maken van verf een tijdrovende en een specialistische aangelegenheid. Destijds kwam de klant voor een potje van een stuiver, een kwast voor een kwartje en voor een dubbeltje verf. Er werd veel schilderwerk in het voorjaar verricht als de vloeren geverfd moesten worden. De kleur van de vloeren was traditioneel rood-bruin.

Meerjaren onderhoudsplan specialist

Ambachtelijk schilderwerk

Alle disciplines vakkundig vertegenwoordigd

Schilderwerk en Totaalonderhoud

Hoge kwaliteit totaalonderhoud aan gebouwen, woningen en constructies. Schilderwerk, gevelreiniging, kozijnvervanging, houtherstel, gootreiniging en reparatie en stukadoorswerk. Eenmalig, incidenteel onderhoud of meerjarige onderhoudsplanning. Alle onderhoudskosten inzichtelijk. Wij ontzorgen (woning)eigenaren, exploitanten en vastgoedbeheerders door gedegen onderzoek, een duidelijke begroting en vakkundige uitvoering.

Wij bieden duurzame maatwerkoplossingen voor zakelijke en particuliere klanten tijdens renovatie-, verbouw- of nieuwbouwprojecten. Wij zijn gefocust op kwaliteit, energiebesparing en bedrijfszekerheid, waarbij innovatief denken diep verweven is met onze identiteit. Samen met klanten tot een ideale, passende oplossing komen, is ons streven.

TOTAALONDERHOUD

VIA ÉÉN AANSPREEKPUNT

Wyger Smits verzorgt het complete (buiten)onderhoud van vastgoed voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers in de regio Friesland en Groningen.

Schadeservice

Glasservice

Je betrouwbare adviseur

Onze professionele glaszetter is je betrouwbare adviseur als het gaat om het kiezen van het juiste isolatieglas voor je gebouw. Hij begint met een grondige inspectie van je ramen en kozijnen om de onderhoudsstaat vast te stellen. Op basis van deze beoordeling kan hij nauwkeurig berekenen welk type isolatieglas u de meeste voordelen oplevert.

Het belang van isolatieglas

Isolatieglas speelt een cruciale rol in het handhaven van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving. Het helpt warmteverlies te verminderen en houdt de energiekosten laag. Daarnaast draagt isolatieglas bij aan geluidsisolatie, waardoor u kunt genieten van rust en stilte in je huis of kantoor. Bij Wyger Smits Totaalonderhoud zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Vraag direct een offerte aan

Waar ben je naar op zoek?