Houtrot reparatie

Wyger Smits

Houtrot reparatie

Houtrot manifesteert zich doorgaans door de inwoning van schimmels in een vochtige, zuurstofrijke, en temperatuurrijke habitat, zoals het kozijn van uw deur of de deurpost. Deze veerkrachtige schimmels richten aanzienlijke schade aan aan het hout terwijl ze onopgemerkt en ongezien hun gang gaan. Voor men er zich volledig van bewust is, heeft hun destructieve invloed aanzienlijke sporen achtergelaten, waardoor het gehele kozijn moet worden hersteld of zelfs geheel dient te worden vervangen.

Het is daarom van groot belang om houtrot tijdig te identificeren en, indien mogelijk, te voorzien in preventieve maatregelen. Hieronder geven wij u inzicht in de lokalisatie van houtrot, de methoden om dit te herkennen, en onze benadering in de behandeling ervan.

Houtrot behandelen

Houtrot behandelen

Houtrot renovatie

Waar kunt u houtrot aantreffen?

Houtrot manifesteert zich veelvuldig in de onderste delen van raamkozijnen, deuren en andere houten constructies. Op deze locaties ontdekt vocht doorgaans een toegangspunt via de verfbescherming en dringt direct het hout binnen. Hierdoor ontstaan schimmels die aanzienlijke schade toebrengen aan uw raamkozijnen of deurposten, wat resulteert in houtbederf.

Houtrot verwijderen?

Heeft u last van houtrot in uw kozijnen? Is uw houtwerk aan renovatie toe vanwege houtrot? Laat uw houtrot repareren door Wyger Smits Totaalonderhoud. Neem contact met ons op via 0511 – 422500. Dan komen wij vrijblijvend bij u langs om het nader te onderzoeken.

Houtrot voorkomen

Controle en reiniging

Om in de toekomst houtrot te voorkomen is het advies om jaarlijks het hout te controleren en te reinigen. Daarnaast is het van belang dat je regelmatig onderhoud uitvoert aan het schilderwerk. Het advies is om minstens één keer per twee tot vijf jaar het buitenhout te schilderen.

Houtrot schilderen

Houtrot herkennen (incl. zelftest)

Enkele tips op een rij

Om oplopende houtrot reparatiekosten te voorkomen, geven wij u enkele tips om houtrot te herkennen. Zo voorkomt u dat het zich steeds verder verspreidt.

– Ziet u scheurtjes, blaasjes, loslatende verf op uw kozijnen of deuren? Dit kunnen tekenen zijn van vocht onder de verflaag.

– Houtrot kunt u dan ook herkennen aan zachte plekken in het schilderwerk. Deze plekken vindt u vaak in de hoeken van het kozijn.

– Heeft u een plek gevonden waarvan u vermoedt dat er houtrot achter schuilgaat? Doe dan dit simpele testje: duw het in met de achterkant van een schroevendraaier. Veert het mee? Dan zit er zeer waarschijnlijk houtrot.

Neem contact met ons op via 0511 – 422500, dan onderzoeken wij vrijblijvend of uw vermoedens waarheid zijn en repareren we dit voor u.

Vraag direct een offerte aan

Waar ben je naar op zoek?