Werkwijze

Werkwijze

Schilderwerken Wyger Smits werkt volgens het principe: maximale duurzaamheid met respect voor mens en omgeving. Voortdurend wegen wij dit principe in ons werk voor u als opdrachtgever. Vanaf de kennismaking tot en met de oplevering van de werkzaamheden, in alle stadia van het uitvoeringsproces. Dit doen we door te luisteren naar onze klanten, passen we de beste materialen toe, gebruiken we natuurproducten waar het kan. Met als belangrijk doel: Het beste resultaat en de hoogste duurzaamheid. Daarnaast presenteren we planmatig onderhoud om het mooie behaalde resultaat vast te houden voor de toekomst en … ook niet onbelangrijk: de kosten in de hand te houden.

Werkgebied

Werkgebied

Wyger Smits Totaalonderhoud is gevestigd in het Friese dorpje Damwâld, maar we werken door heel Nederland! Waar het ook is, waarmee kunnen we u van dienst zijn?

De werkplaats en showroom van Wyger Smits Totaalwerken is aan De Moarrewei 22 in Damwâld. De openingstijden voor een bezoek aan de showroom zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, uiteraard bent u op overige tijden van harte welkom op afspraak.

Natuurlijke

producten

Ons zusterbedrijf Farvocolor BV is importeur voor de lijnolieproducten van Uula uit Finland en Auro Natuurverven uit Duitsland. Farvocolor BV is eveneens verdeler voor Aquamarijn verven en Tierrafino Leemstuc en Leemverven. Een uniek specialisme voor de Noordelijke provincies.  Wij gebruiken deze kennis uiteraard waar mogelijk in onze projecten.

 

Bedrijfspand onderhoud specialist

Voordelen van verf

Op basis van natuurlijke grondstoffen

 

  • Geen statische oplading. Trekt minder stof aan. Dit is gunstig voor mensen met allergieën, astma of COPD-aandoeningen;
  • Geen chemisch afval. Producten zijn veelal composteerbaar;
  • Lijnolie en natuurharsen dringen diep door in het hout, waardoor een perfecte hechting is gegarandeerd. Ook over bestaande synthetische verven;
  • Beschermt uitstekend tegen weersinvloeden;
  • Langere levensduur;
  • Maatschappelijke voordelen: Cradle to cradle principe.

Mogelijke nadelen:

  • Dankzij ons groeiend aantal verkooppunten en internet wordt dit steeds beter.
  • Langere droogtijd dan synthetische verven. Maar ook hier staan de ontwikkelingen niet stil. De nieuwe generatie iNTO lijnolie binnenverven drogen in 4 uur en bijvoorbeeld AURO’s nieuwe Replebin bindmiddel is niet vergelend!

Kijk bij Farvocolor BV voor het complete assortiment.

Vraag direct een offerte aan

Waar ben je naar op zoek?