Kerk restauratie

Restauratie van Historische Kerken

door Wyger Smits

Welkom bij Wyger Smits Schilderwerken, uw vertrouwde partner voor hoogwaardige restauratie van historische kerken. Wij zijn trots om ons vakmanschap en toewijding te presenteren als het gaat om het behouden en herstellen van deze prachtige architectonische schatten. Op deze pagina duiken we dieper in op onze expertise en laten we zien waarom Wyger Smits Schilderwerken de beste keuze is voor de restauratie van historische kerken.

Kerk onderhoud

Kerk onderhoud

Onze specialisme

Totaalonderhoud & Renovatie

Onze gespecialiseerde gevelrestauratietechnieken herstellen niet alleen de esthetische schoonheid van uw kerk, maar zorgen er ook voor dat deze bestand is tegen de tand des tijds. Fresco’s en schilderwerk zijn vaak de ziel van historische kerken. Ons team van ervaren vakmensen is bedreven in het conserveren en restaureren van deze kunstwerken. We herstellen gebroken ruiten, repareren loodprofielen en zorgen ervoor dat uw ramen hun oorspronkelijke glans behouden.

Ons Vakmanschap

Bij Wyger Smits Totaalonderhoud zijn we er trots op dat we een team van hoogopgeleide vakmensen hebben die een passie hebben voor het behoud van historische kerken. Onze restauratieprojecten worden uitgevoerd met de grootst mogelijke zorg en precisie. We begrijpen het culturele en historische belang van deze gebouwen en behandelen ze met het respect dat ze verdienen.

Kerkrestauratie is een specialisme

Aanpak en materialen

Wyger Smits schilderwerken restaureert kerken, kastelen, kapellen en monumenten.

Kerk restaureren

Referentieprojecten

van Wyger Smits

Project 1: De Hervormde kerk, te Reitsum

Een van onze meest opmerkelijke projecten was de restauratie van de Hervormde kerk in Reitsum. Ons team heeft met uiterste precisie gewerkt om de prachtige architectuur en glas-in-loodramen van deze kerk te herstellen. We hebben een kleuradvies gegeven en is besloten een geheel nieuwe kleurenpalet toe te passen in de Hervormde kerk van Reitsum. Deze prachtige opdracht doet ons denken aan 2018 toen wij de kerk in Akkerwoude een totale make over hebben gegeven. Het resultaat van dit project is een herleving van de oude glorie van deze historische Hervormde kerk.

Project 2: De Hervormde kerk, te Damwoude (Akkerwoude)

Een ander bijzonder project was de restauratie van de Hervormde kerk in Damwoude. Ons team heeft uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat de gebruikte materialen en technieken nauwkeurig overeenkwamen met de oorspronkelijke bouw. Het resultaat was een restauratie die recht deed aan de rijke geschiedenis van deze Hervormde kerk in Akkerwoude.

Kerk restauratie

Conclusie

Bij Wyger Smits geloven we dat het behoud van historische kerken van het grootste belang is. Ons team van toegewijde vakmensen staat klaar om uw restauratieproject tot een succes te maken. Wij combineren vakmanschap, ervaring en liefde voor het behoud van erfgoed om ervoor te zorgen dat uw historische kerk weer in al zijn glorie hersteld wordt.

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een restauratieproject in gedachten? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Wyger Smits Totaalonderhoud uw kerk nieuw leven kan inblazen.

Vraag direct een offerte aan

Waar ben je naar op zoek?