Buitenschilderwerk

Om het houtwerk van uw huis te beschermen is het belangrijk tijdig onderhoud te plegen. In veel gevallen kan regelmatig onderhoud van het buitenschilderwerk hogere kosten voorkomen. Het hout heeft met alle jaargetijden namelijk een hoop te verduren. Het is hierbij belangrijk om een gekwalificeerde buitenschilder of winterschilder in te huren. Met Wyger Smits kunt u rekenen op een langdurig mooi resultaat en dat u niet over een jaar weer terug bij af bent. Wie kan uw woning beter schilderen dan een buitenschilder met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het vak.

Met een omvangrijk portfolio en veel ervaring garanderen wij buitenschilderwerk van hoge kwaliteit. En die kwaliteit gaat verder dan alleen het schilderwerk. Zo leveren wij service en garantie op het geleverde buitenschilderwerk altijd volgens ons principe: maximale duurzaamheid met respect voor mens en omgeving. Voor we starten met het buitenschilderwerk schetsen we eerst een volledig beeld van de benodigde werkzaamheden en formuleren we een helder plan voor de uitvoering. Door ons tot in de puntjes te verdiepen in u als opdrachtgever, leveren we de allerbeste kwaliteit zoals u van ons verwacht en krijgt.

Aantal belangrijke onderwerp voordat je aan de slag gaat om uw woning buitenom te schilderen:

  • Welke kleuren buitenschilderwerk zijn er mogelijk?
  • Buitenschilderwerk wanneer moet dit gedaan worden en hoe zijn de kosten opgebouwd?
  • Hoe vaak dient buitenschilderwerk toegepast te worden?
  • Welke kit kun je het beste gebruiken voor buitenschilderwerk?

Wij geven u graag meer informatie over alle belangrijke aspecten van buitenschilderwerk. Neem gerust contact met ons op!

Buitenschilderwerk

Kosten buitenschilderwerk

Wat kost buitenschilderwerk is een vraag die vaak gesteld wordt. De kosten van buitenschilderwerk zijn echter vaak per situatie verschillend. Het aantal kozijnen en deuren wat geschilderd moet worden is het meest bepalend. Het is vanzelfsprekend dat meer werk een hogere factuur zal betekenen. Een andere factor die een grote rol speelt is de staat van het hout. Houtwerk dat in goede staat is kan na een schuurbeurt direct overgeschilderd worden. Op moment dat er houtrot in het kozijn zit zal het werk flink toenemen. Eerst moet dit gedeelte behandeld en hersteld worden, voordat het overgeschilderd kan worden. Andere belangrijke factoren voor het buitenschilderwerk is de hoogte waarop geschilderd moet worden, het uurloon van de schilder en de kosten voor het materiaal. Alhoewel op de vraag ‘wat kost buitenschilderwerk’ lastig antwoord gegeven kan worden is er wel een richtlijn waar rekening mee gehouden kan worden.

Type woning Gem. totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement € 1.250 – €2.500
Tussenwoning € 2.500 – €3.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap € 3.500 – € 5.500
Vrijstaand huis € 5.000 – €9.000

Is niet uw volledige woning toe aan nieuw buitenschilderwerk, maar bijvoorbeeld alleen uw kozijnen of uw gevel? Houd dan rekening met de onderstaande gemiddelde kosten voor een buitenschilder:

Buitenschilderwerk Prijs incl. verf, materiaal en btw
Sauswerk per m² € 9 – € 14
Spuitwerk per m¹ € 8 – € 15
Spuitwerk per m² € 20 – € 35
Per uur ( uurloon ) € 50 – € 55

 

Mogelijk kleuren voor buitenschilderwerk

Bij het kiezen van de juiste kleur voor uw buitenschilderwerk is het van belang om met een aantal aspecten rekening te houden. Allereerst is het niet mogelijk om zomaar uw schilderwerk aan te passen in felle kleuren zoals roze of lichtblauw. Als dit wel gedaan wordt loopt u de kans om het weer terug te moeten schilderen in de originele kleur. Het is dus van belang om rekening te houden met een kleur die in de huidige buurt tot zijn recht komt. Weet u niet zeker of u de juiste kleur te pakken heeft? Vraag in dat geval de gemeente om kleurenadvies. Naast de omgeving waar u rekening mee dient te houden is het ook van belang om de kleuren af te stemmen op uw huidige woning. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van de muur en het dak en stem daar de kleuren op af. Enkele RAL voorbeelden die vaak gebruikt worden zijn:

  • RAL 9001= crème wit
  • RAL 6009= dennen groen
  • RAL 7016= antraciet grijs
  • RAL 5003= saffier blauw
kosten buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk wanneer schilderen?

Om met het buitenschilderwerk aan de gang te gaan is het belangrijk dat het niet te warm of te koud is. Ook is het belangrijk dat het niet regent. Regendruppels zullen namelijk zichtbaar zijn op het moment dat deze landen op het net geschilderde hout. De ideale temperatuur om aan de slag te gaan ligt tussen de tien en twintig graden. Veel kouder en het houtwerk zal slecht drogen. Bij strenge vorst is het zelfs mogelijk dat de verf ook gaat bevriezen. Als het te warm is droog de verf te snel, met als resultaat dat er strepen zichtbaar zullen zijn. De maanden waarin u de beste kans heeft om met de ideale temperatuur te schilderen zijn april tot en met oktober. Let er daarbij dus wel op dat u niet gaat schilderen tijdens te hoge temperaturen.

Buitenschilderwerk hoe vaak moet dat gedaan worden?

De weersinvloeden en de locatie van uw huis hebben grote invloed op periode die tussen de schilderbeurten van het huis zitten. Het schilderwerk dat vol in de zon staat zal eerder aan de beurt zijn dan schilderwerk dat aan minder hevige weersinvloeden is blootgesteld. Er is wel een globaal antwoord te geven op de vraag, buitenschilderwerk hoe vaak is dat nodig? Als richtlijn kan hierbij aangehouden worden dat tussen de vijf en tien jaar het schilderwerk aan vernieuwing toe is. Blijft voornamelijk goed kijken naar de staat van het hout. Begint het te rotten of te bladeren dan is het zeker tijd om het houtwerk te herstellen.

Onderhoudscontract van Wyger Smits schilderwerken

Als het binnenschilderwerk van uw woning kwalitatief goed is, geeft dit ook voordelen voor de kwaliteit van de buitenzijde. U kunt dan overwegen om voor de buitenkant een afspraak te maken dat wij jaarlijks langskomen voor een controlebeurt van het schilderwerk. Met zo’n meerjarenafspraak zult u jaarlijks aanzienlijk besparen op de kosten voor onderhoud aan uw schilderwerk.

kleuren buitenschilderwerk

Welke kit voor buitenschilderwerk gebruiken?

Er zijn vele soorten kit op de markt verkrijgbaar. De meeste siliconenkit en acrylaatkit zullen voldoende bescherming bieden tegen de Nederlandse weersinvloeden. Houd echter wel rekening met de plaats van het te kitten object. Op plekken waar veel zon schijnt dient u een UV bestendige kit uit te kiezen. Op plekken waar de zon niet komt is het juist belangrijk om een schimmelwerende kit te nemen. Deze zal namelijk aan een hoop vocht worden blootgesteld. Welke kit voor buitenschilderwerk gebruikt dient te worden is dus mede afhankelijk van de locatie.

Neem contact op voor een advies op maat

Wyger Smits houdt zich bezig met binnen- en buitenschilderwerk. Voor elke klus, groot of klein inventariseren we de huidige staat van uw woning. Wilt u informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.