Schilderwerk kerk Akkerwoude

Schilderwerk kerk Akkerwoude

Geschiedenis van de hervormde kerk van Akkerwoude

De hervormde kerk in voormalig Akkerwoude werd gebouwd ter vervanging van een middeleeuwse kerk. Op de gevelsteen boven de ingang staat: “Den 25 juni 1849 is de eerste steen aan dit Godshuis gelegd door Lambert Willem van Kleffens oud elf jaren. Zoon van den predikant dezer Gemeente P. van Kleffens.” De driezijdig gesloten zaalkerk is voorzien van geveltoren met opengewerkte achtkantige bekroning. De oorspronkelijke luidklok (1655) werd in 1943 door de Duitse bezetter gevorderd. De klok werd in 1950 vervangen. Het orgel uit 1819 is gebouwd door L. van Dam en Zonen en is afkomstig uit de Dorpskerk van ‘s-Gravenzande en werd in 1899 door Bakker & Timmenga in de kerk geplaatst. Het orgel is een rijksmonument.

Onderhoud en schilderwerk door Wyger Smits

Kerken, vaak monumentale panden, verdienen gedegen kleur- en materiaalonderzoek. Wanneer aan de orde voeren we het schilderwerk en kleurcorrectie uit met behoud van de monumentale verflagen. Daarnaast kiezen we er soms voor om schades plaatselijk bij te werken.

Om de onderhoudstoestand van uw kerk op peil te houden is het nodig om op gezette tijden onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Werkzaamheden zoals het schilderwerk maar denk ook aan het schoonmaken van de goten en andere kleine herstelwerkzaamheden. Wij werken veelal samen met de kerkrentmeesters bij het voorbereiden en het laten uitvoeren van planmatig onderhoud.

Vraag direct een offerte aan

Waar ben je naar op zoek?