Spuitwerk

Bent u op zoek naar kwalitatief spuitwerk voor uw plafonds en/of muren? Dan bent u bij Wyger Smits schilderwerken aan het juiste adres.

Als officieel erkend schildersbedrijf zijn wij van alle markten thuis en kunnen wij u bij zeer veel werkzaamheden van dienst zijn. Een vrij nieuwe techniek van de laatste jaren op schildergebied is spuiten van latex verf. Door middel van een speciale verfpomp wordt de verspuitbare latex als het ware verneveld op de gladde afgewerkte muren of plafonds.

Wat kost spuitwerk per m2?

Alle tarieven van Wyger Smits zijn eerlijk en transparant. De schilders van Wyger Smits rekenen een vast tarief van € 6 – €10,- per m2 en €40 – €46 per uur. Inclusief btw (laag 9% tarief) en voorrijkosten.

Bent u niet nieuwsgierig wat de kosten zullen zijn voor het inhuren van een schilder? Lees dan de tabel hieronder zodat u van te voren op de hoogte bent van de gemiddelde prijzen die berekend kunnen worden voor het spuiten van uw woning.

Spuitwerk kosten Prijs incl materiaal
Sauswerk per m² € 8 – € 15
Spuitwerk per m² € 6 –   € 10
Per uur ( uurloon ) € 40 – € 46
Per m² ( vierkante meter ) € 10 – € 13

Voor klussen die meer dan één werkdag in beslag nemen raden wij u aan om een ​​offerte aan te vragen (vaste prijs). Dat geeft u vooraf maximale zekerheid. Bovendien biedt Wyger Smits schilders korting (vaak 10-20%) op grote klussen.

Laag btw-tarief op spuitwerk

 Wist u dat de Belastingdienst helpt om binnnenschilderwerk en buitenschilderwerk betaalbaar te houden door het verlaagde btw-tarief van 9% toe te passen (ipv 21%)?

Spuitwerk plafond

Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een renovatiewoning spuitwerk op het plafond komt overal voor. Er zijn verschillende soorten spuitwerk aan te brengen zowel voor de muren als het plafond in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan spackspuiten, latex spuiten, of structuur spuitwerk. Wyger Smits maakt alleen gebruik van latex spuitwerk, doordat latex spuitwerk de hoogste kwaliteit spuitwerk is tot op heden. Met het gebruik van latex spuitwerk zijn alle risicofactoren geëlimineerd, omdat het vochtgehalte veel lager is, terwijl het toch gemakkelijk aan te brengen is.

Latex spuitwerk

Wat is latex spuitwerk?

Latex spuitverf is verf op waterbasis, die net als elke andere spuitverf op oppervlakken kan worden gespoten. In de loop der jaren is latex spuitverf aanzienlijk verbeterd op het gebied van kwaliteit. Hierdoor is het een geschikte keuze geworden voor een reeks materialen die voorheen ongeschikt waren voor verven op waterbasis. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van latex spuitverf.

Voordelen van latex spuitwerk:

  • Latex spuitwerk is op waterbasis en is vrij van giftige oplosmiddelen, hierdoor bevatten het weinig giftige organische stoffen, of zijn ze er helemaal vrij van. Dit maakt het gebruik van latex spuitverven een stuk veiliger voor de omwonenden. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de dampen die dagen aanhouden.
  • Latex spuitwerk is makkelijk schoon te maken. Wanneer u spuitverf gebruikt, is enige hoeveelheid overspray of uitlopen onvermijdelijk. Bij latex spuitverven is het voordeel dat ze zo makkelijk schoon te maken zijn. Je hoeft alleen voorzichtig te zijn met het afvegen van de verf als deze nog nat is. Veeg de aangetaste delen af ​​met warm zeepsop en het oppervlak is binnen enkele minuten helemaal schoon.
  • Latex spuitwerk is geurvrij. Latex spuitverven zijn geurvrij, waardoor ze makkelijker te gebruiken zijn in een binnen omgeving. Het is echter nog steeds raadzaam om een ​​ademmasker te dragen en ramen te openen bij het aanbrengen van latex spuitverf.
  • Effectief op de meeste oppervlakken aan te brengen. Historisch gezien was latexverf een ongeschikte keuze voor ongegronde houten oppervlakken, behang en metalen oppervlakken. Door het hoge watergehalte was er altijd het risico dat er vocht in het oppervlak zou binnendringen. Bij ongegrond hout bestond het risico dat het water de nerf van het hout zou verhogen. Bij metalen oppervlakken bestond het gevaar van roesten. Het aanbrengen van latexverf op behang zou ervoor zorgen dat het oppervlak afbladdert. Met het gebruik van latex spuitverf zijn al deze risicofactoren geëlimineerd, omdat het vochtgehalte veel lager is, terwijl het toch gemakkelijk aan te brengen is.

Spuitwerk voor muren

Het verfraaien van een muur met een verfspuit lijkt sterk op het schilderen van een plafond. Het enige verschil is dat je extra aandacht moet besteden aan randen, hoeken en het werken rond sierlijsten en armaturen in de kamer. Latex spuiten word vaak op gladde muren toegepast om zo een super strak eind resultaat te creëren. Gespoten latex muurverf word streep en baanloos aangebracht en zal geen rare vlekken achter laten. De ouderwetse verfroller daar in tegen doet dit wel.

In tegenstelling tot schilderen kunt u veel tijd en moeite besparen bij het spuiten, omdat moeilijk bereikbare plaatsen zoals de hoeken van kamers gemakkelijker kunnen worden bedekt. Een ander voordeel ten opzichte van het gebruik van een roller met muurverf is een visueel superieure afwerking. Spuiten maakt de oppervlaktestructuur veel uniformer en consistenter.

Contactformulier

11 + 2 =