Onze werkwijze

Schilderwerken Wyger Smits werkt volgens het principe: Maximale duurzaamheid met respect voor mens en omgeving.

Duurzaamheid

Voortdurend wegen wij dit principe in ons werk voor u als opdrachtgever. Vanaf de kennismaking tot en met de oplevering van de werkzaamheden, in alle stadia van het uitvoeringsproces. Dit doen we door te luisteren naar onze klanten, passen we de beste materialen toe, gebruiken we natuurproducten waar het kan. Met als belangrijk doel: Het beste resultaat en de hoogste duurzaamheid. Daarnaast presenteren we planmatig onderhoud om het mooie behaalde resultaat vast te houden voor de toekomst en … ook niet onbelangrijk: de kosten in de hand te houden.

Planmatig onderhoud

Een nieuw gebouw of woning. Alles tip top voor elkaar. Dit geeft groot plezier voor bewoners en gebruikers. Graag wilt u uw bezit mooi en goed houden. Misschien wel voor heel lang. Maar in ieder geval voor de vastgestelde gebruikerstijd.

Toekomstig onderhoud is te voorzien. Verstandige bezitters van vastgoed zoals woningen, woningcomplexen, scholen, kantoorgebouwen, scholen en constructies willen liefst vooraf weten wat de onderhoudskosten over een langere periode zullen zijn. Dit is noodzakelijk voor een gezonde exploitatie.
Tijdig onderhoud blijkt kostenbesparend. Onze klanten en partners kunnen dit beamen.

Wij bieden u totaalonderhoud. Alle onderhoud met één aanspreekpunt. Schilderwerk, gevelonderhoud, graffity verwijdering en preventie, hydrofoberen van gevels, houtherstel, (deel)vervanging van kozijnen en houtwerk, kitwerk, gietvloeren galerijcoating, zwam- en vochtbestrijding, dakcoatings. Dit alles met een duidelijke prijsafspraak vooraf.

Wellicht net zo belangrijk:
Maatwerk door jaarlijkse controles en de kosten volgens afspraak vooraf vast te leggen over een meerjarige periode. Dit kan 6 jaar zijn, 10 of zelfs 12 jaar. Afhankelijk wat voor u de meest duurzame en economische oplossing is.

FarvoColor BV
Ons zusterbedrijf Farvocolor BV is importeur voor de lijnolieproducten van Uula uit Finland en Auro Natuurverven uit Duitsland. Farvocolor BV is eveneens verdeler voor Aquamarijn verven en Tierrafino Leemstuc en Leemverven. Een uniek specialisme voor de Noordelijke provincies.  Wij gebruiken deze kennis uiteraard waar mogelijk in onze projecten.

Voordelen van verf op basis van natuurlijke grondstoffen:

  • Geen statische oplading. Trekt minder stof aan. Dit is gunstig voor mensen met allergieën, astma of COPD-aandoeningen.
  • Geen chemisch afval. Producten zijn veelal composteerbaar.
  • Lijnolie en natuurharsen dringen diep door in het hout, waardoor een perfecte hechting is gegarandeerd. Ook over bestaande synthetische verven.
  • Beschermt uitstekend tegen weersinvloeden.
  • Langere levensduur.
  • Maatschappelijke voordelen: Cradle to cradle principe.

 

Nadelen:

  • Verkrijgbaarheid. Dankzij ons groeiend aantal verkooppunten en internet wordt dit steeds beter.
  • Langere droogtijd dan synthetische verven. Maar ook hier staan de ontwikkelingen niet stil. De nieuwe generatie iNTO lijnolie binnenverven drogen in 4 uur en bijvoorbeeld AURO’s nieuwe Replebin bindmiddel is niet vergelend!

Kijk bij Farvocolor BV voor het complete assortiment.